top of page
  • Radio Club

Be You.



Αγαπητοί ακροατές,


Στις 25 Μαΐου, όπως γνωρίζετε, ένα τραγικό γεγονός έλαβε χώρα στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στην Μινεάπολη, μία πόλη της Μινεσότα.


Εκεί, λοιπόν, ένας άνδρας δολοφονήθηκε από έναν αστυνομικό με την πρόφαση ότι αντιστάθηκε στην σύλληψή του για την χρήση ενός πλαστού χαρτονομίσματος. Φυσικά, μετά αποδείχθηκε ότι όλο αυτό δεν ήταν παρά μία παράνομη πράξη, αφού ο δολοφονημένος άνδρας δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το υλικό από τις κάμερες των κοντινών μαγαζιών, και ότι όλο αυτό έγινε λόγω του ότι ο άνδρας τύγχανε να είναι Αφροαμερικανός.


Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί τα γράφουμε όλα αυτά, ενώ την περίοδο που όλοι οι χρήστες των social media διαμαρτυρόταν και το Radio Club δεν δημοσίευσε τίποτα σχετικό... Η σκέψη πίσω από όλα αυτά ήταν ότι ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιου είδους γεγονός δεν αφορά την πολιτική αλλά την ανθρωπότητα, αφού στην ουσία καταπατήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός ατόμου!


Παρ'όλ'αυτά, στην live εκπομπή μας, στο Freshzone, ο Γιάννης έδωσε την δική του γνώμη on-air πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά ακόμα και τώρα νιώθουμε πως πρέπει να πάρουμε μια ξεκάθαρη θέση σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, σαν σταθμός!


Το Radio Club, λοιπόν, ξεκίνησε σχεδόν πριν ένα χρόνο με το μότο ότι είναι «Το πιο φρέσκο ραδιόφωνο». Και αυτό δεν βγήκε τυχαία, καθώς η συγκεκριμένη φράση δεν χρησιμοποιείτε μόνο γιατί είμαστε νέοι στον χώρο ή γιατί παίζουμε τις πιο φρέσκες επιτυχίες, αλλά γιατί το Radio Club αντιπροσωπεύει την νέα γενιά και θέλει να εκφράζει τις πιο "φρέσκες" ιδεολογίες.


Πιο συγκεκριμένα, για εμάς δεν έχει καμία απολύτως σημασία η εθνικότητα, το φύλο, η κουλτούρα, οι πεποιθήσεις ή και ακόμα οι ιδεολογίες που μπορεί να έχει ο καθένας. Όλοι είμαστε διαφορετικοί, πάνω από όλα άνθρωποι που στο κάτω κάτω δεν έχουμε να χωρίσουμε και τίποτα και αυτό είναι που μας κάνει να προχωράμε και να εξελισσόμαστε!


Φυσικά να μην ξεχνάμε πως και η μουσική που παίζουμε σήμερα στον σταθμό μας δεν θα ήταν τίποτα χωρίς την επιρροή των Αφροαμερικάνων και γενικότερα όλων των ανθρώπων που εμείς χαρακτηρίζουμε ως "διαφορετικούς"!


Το συμβάν με την δολοφονία του George Floyd είναι κάτι που θα πρέπει να μας κάνει όλους να σκεφτούμε κάποια πράγματα και ειδικότερα να αναθεωρήσουμε ποιον εμπιστευόμαστε κάθε φορά να εκπροσωπεί την χώρα μας. Διότι ένας πρωθυπουργός εκλέγεται για να αντιπροσωπεύει την γνώμη και το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων!


Βέβαια μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως όλα αυτά συνέβησαν στην Αμερική και πως το θέμα αυτό δεν τον αφορά, αλλά στην πραγματικότητα μας αφορά όλους, καθώς πολλά από τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί αυτές τις μέρες στην Αμερική, έχουν γίνει και στην δική μας χώρα, χωρίς όμως να έχουν τις ίδιες αντιδράσεις και χωρίς να έχουν πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις!


(Και το αν αυτό θα πρέπει να μας προβληματίζει λίγο ή πολύ θα το αφήσουμε πάνω σας...)


Για να βάλουμε, λοιπόν, μια τέλεια σε όλα αυτά που έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής, ανεβάσαμε αυτό το post με τίτλο «Be You» για να θυμίσουμε σε όλους εσάς πως όλοι είμαστε διαφορετικοί και ο καθένας έχει το δικαίωμα να είναι ο εαυτός του χωρίς να φοβάται τις αντιδράσεις των άλλων! Όπως επίσης και να μην επηρεάζεται από τα πιστεύω του άλλου!


Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του χαρακτηρίστηκα που τον διαμορφώνουν ως προσωπικότητα και αυτό που μετράει περισσότερο είναι να διατηρεί την ανθρωπιά του, ανεξαρτήτως των συνθηκών!


Καλή συνέχεια, Be You, Be Proud και τα λέμε πίσω από τα μικρόφωνα του Radio Club!

0 Σχόλια

STAY TUNED

Τα πιο φρέσκα νέα στο inbox σας

Thanks for submitting!

bottom of page