top of page
  • Radio Club

Το χαμένο υποβρύχιο της OceanGate γίνεται τελικά ταινία



Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που έγινε γνωστή η είδηση του δυστυχήματος του υποβρυχίου Titan, το οποίο ναυάγησε κατά την διάρκεια μιας αποστολής που διοργάνωσε η OceanGate Expeditions για να ξεναγήσει πέντε τουρίστες στα ερείπια του φημισμένου Τιτανικού που βυθίστηκε το 1912.


Αν και η είδηση ήταν τραγική, το κοινό την συνέδεσε άρρητα με την pop κουλτούρα, μιας και υπήρχαν αρκετές ομοιότητες με το αρχικό ναυάγιο του Τιτανικού, με αποτέλεσμα να ξεκινούν διάφορες φήμες που θέλανε τον James Cameron (τον σκηνοθέτη της ταινίας "Titanic") να ετοιμάζει μία ταινία που θα επικεντρώνεται στην εταιρία OceanGate Expeditions, αλλά και σε όλα όσα συνέβησαν με το υποβρύχιο Titan.


Όμως, ο James Cameron αμφισβήτησε τότε αυτές τις φήμες με μια ανάρτησή του στο Twitter, λέγοντας πως: «Συνήθως δεν απαντάω σε προσβλητικές φήμες στα μέσα ενημέρωσης, αλλά χρειάζεται να το κάνω τώρα. ΔΕΝ έχω στα σκαριά μία ταινία για την OceanGate και ούτε πρόκειται».


Ωστόσο, πριν από λίγες ώρες το θέμα επανήλθε στην δημοσιότητα, αφού το Deadline μετέφερε την είδηση πως όντως υπάρχει στα σκαριά μια ταινία που θα είναι βασισμένη στο υποβρύχιο Titan από την εταιρεία MindRiot Entertainment, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα πως θα δημιουργήσει μια ακόμα σειρά από ντοκιμαντέρ με το ίδιο θέμα.


Η ταινία λέγεται πως θα έχει τον τίτλο "Salvaged", την παραγωγή θα αναλάβει ο E Brian Dobbins και το σενάριο θα γράψουν οι Justin MacGregor και Jonathan Keasey, ενώ άγνωστος παραμένει ακόμα ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί που θα συμμετάσχουν.


Ακόμα, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα η ταινία "Salvaged" θα εξερευνήσει το τι έγινε πριν από το τραγικό συμβάν και θα φτάσει μέχρι τις έρευνες που κράτησαν πέντε ημέρες, οι οποίες τελικά έφτασαν στο συμπέρασμα πως το υποβρύχιο καταστράφηκε και το πλήρωμα έχασε τη ζωή του.


Επίσης, ο Jonathan Keasey δήλωσε πως: «Η τραγωδία του Titan είναι ένα ακόμα παράδειγμα παραπληροφόρησης και γρήγορο στο να βγάζει συμπεράσματα συστήματος, το οποίο σε αυτή την περίπτωση τα 24/7 μέσα ενημέρωσης καταδικάζουν και καταστρέφουν ζωές τόσων πολλών ανθρώπων χωρίς καμία δέουσα διαδικασία».


«Η ταινία μας δεν θα τιμήσει μόνο όλους όσους εμπλέκονται στην υποβρύχια τραγωδία και τις οικογένειές τους, αλλά θα αναφερθεί και σε έναν μεγαλύτερο προβληματισμό για την φύση των μέσων ενημέρωσης σήμερα», συνέχισε.


Τέλος, ο Jonathan Keasey τόνισε πως «η αλήθεια είναι αυτή που έχει πραγματικά σημασία» και όχι όλα αυτά που ειπώθηκαν από «αυτούς που αναζητούν τα δικά τους πέντε λεπτά διασημότητας».


Οπότε, για οτιδήποτε νεότερο θα σας κρατήσουμε ενήμερους και μέχρι τότε πείτε μας εάν θα ενδιαφέρεστε να δείτε μια ταινία βασισμένη στο ναυάγιο του υποβρυχίου Titan.










0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

STAY TUNED

Τα πιο φρέσκα νέα στο inbox σας

Thanks for submitting!

bottom of page