top of page
  • Radio Club

Η Google αποκαλύπτει τις κορυφαίες αναζητήσεις για το 2023



Το 2023 σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του και όπως κάθε χρόνο η Google κάνει τη δική της ανασκόπηση παρουσιάζοντας τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις των χρηστών της με το "Year In Search" και θυμίζοντάς μας έτσι τα γεγονότα που μας απασχόλησαν περισσότερο.


Για φέτος, λοιπόν,  στην κορυφή των αναζητήσεων βρέθηκε ο πόλεμος στο Ισραήλ, ενώ ακολουθούν η εξαφάνιση του υποβρυχίου Titan τον Ιούνιο και οι καταστροφικοί σεισμοί του Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία.


Ακόμα, το πιο δημοφιλές πρόσωπο στο Google ήταν ο Damar Hamlin, ο αθλητής του NFL που κατέρρευσε στη διάρκεια αγώνα στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά μέσα στη χρονιά επέστρεψε στα γήπεδα. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται επίσης ο Jeremy Renner, του οποίου η ζωή κινδύνεψε από μια χιονοστιβάδα στις αρχές του έτους, ο Mathew Perry και η Tina Turner που έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2023.


Στις αναζητήσεις που έγιναν στο Google όσον αφορά τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κυριάρχησε φυσικά η ταινία της "Barbie" και η σειρά "The Last Of Us", ενώ στη λίστα μπήκαν ακολουθούν τα "Oppenheimer", το ινδικό θρίλερ "Jawan" και οι σειρές "Wednesday" και "Ginny and Georgia". Όσον αφορά τα αθλητικά ήρθε πρώτη στις αναζητήσεις η ομάδα Inter Miami CF που είανι το νέο «σπίτι» του Αργεντινού Λιονέλ Μέσι.


Στον κόσμο της μουσικής, οι περισσότερες αναζητήσεις στο Google έγιναν για το τραγούδι "アイドル (Idol)" του Yoasobi και ακολουθούν το "Try That In A Small Town" του Jason Aldean, το οποίο εκτινάχθηκε στα charts μετά από διαμάχη αυτό το καλοκαίρι και το «Bzrp Music Sessions, Vol. 53» της Shakira και του Bizarrap.


Τέλος, πρώτη στις αναζητήσεις για τον ορισμό της τερμάτισε η λέξη «rizz», η οποία πρόσφατα ονομάστηκε ως η λέξη της χρονιάς από το λεξικό της Οξφόρδης, ενώ στις ερωτήσεις που έγιναν στο google η δημοφιλέστερη ανήκε στην Taylor Swift και στο γιατί τα εισιτήρια της συναυλίας της ήταν τόσο ακριβά.


Από την άλλη πλευρά, στην Ελλάδα το πρόσωπο με τις περισσότερες αναζητήσεις ήταν ο Sin Boy, το πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή ήταν ο Mathew Perry, το αθλητικό γεγονός που μας απασχόλησε περισσότερο ήταν οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού εναντίον Παναθηναϊκού, η πιο δημοφιλής αναζήτηση στην κατηγορία «τι είναι» ήταν η αλλαντίαση και τέλος αναζητήσαμε περισσότερο το «πότε αλλάζει η ώρα» και το «γιατί ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου».


Παράλληλα, η Google φέτος γιορτάζει τα 25α παγκόσμια γενέθλια του "Google Search" και με αυτή την αφορμή παρουσιάζει ακόμα τις κορυφαίες αναζητήσεις που έγιναν σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια.


Οπότε, για να θυμηθείτε μερικά από αυτά που σας απασχόλησαν και σας κάναν να τα αναζητήσετε στο Google, δείτε παρακάτω το video που ετοίμασε για εμάς η μηχανή αναζήτης και ανυπομονούμε να δούμε τι μας επιφυλάσει το 2024 και τι θα μας κάνει να το αναζητήσουμε στο διαδίκτυο.



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

STAY TUNED

Τα πιο φρέσκα νέα στο inbox σας

Thanks for submitting!

bottom of page