top of page
  • Radio Club

Η Adele αναγκάζει το Spotify να αφαιρέσει την τυχαία αναπαραγωγή από τα albums

Έγινε ενημέρωση: 25 Νοε 2021



Όπως όλοι θα γνωρίζετε, την Παρασκευή κυκλοφόρησε το ολόφρεσκο album της Adele με τίτλο "30" και το Spotify αποφάσισε να της κάνει μια χάρη και να δεχτεί ένα από τα αιτήματα που είχε η τραγουδίστρια από την μουσική βιομηχανία.


Αυτό δεν ήταν άλλο από το να αφαιρεθεί η δυνατότητα τυχαίας αναπαραγωγής των τραγουδιών από τα albums με την λογική πως πρέπει να ακούγονται όπως τα έχουν σχεδιάσει οι καλλιτέχνες, γιατί κάθε album λέει την δική του ιστορία.


Πιο συγκεκριμένα, με την ανακοίνωση του Spotify για την κατάργηση του shuffle button, η Adele έγραψε σε μια δημοσίευση στο Twitter πως: «Αυτό ήταν το μόνο αίτημα που είχα στην διαρκώς μεταβαλλόμενη βιομηχανία. Δε δημιουργούμε albums με τόση φροντίδα και σκέψη για τη σειρά των κομματιών χωρίς λόγο. Η τέχνη μας λέει μία ιστορία και οι ιστορίες μας πρέπει να ακούγονται όπως έχουμε σχεδιάσει. Ευχαριστώ Spotify που με άκουσες».


Ωστόσο, η λειτουργία τυχαίας αναπαραγωγής παραμένει στις άλλες πλατφόρμες, με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργήσει αρνητικά για την streaming υπηρεσία, καθώς κάποιοι χρήστες υποστηρίζουν πως είναι άλλο να προτείνεις πώς πρέπει να αναπαράγεται ένα album και άλλο να αφαιρείς τον έλεγχο από το χρήστη για να καθορίσεις τη σειρά αναπαραγωγής.


Πάντως αυτό που δεν σκέφτηκε η Adele είναι πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και χειροκίνητα, οπότε δεν θα έχει και μεγάλη διαφορά. Οπότε για πείτε μας, εσείς προτιμάτε να ακούτε τα τραγούδια των albums με την σειρά ή τυχαία;



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

STAY TUNED

Τα πιο φρέσκα νέα στο inbox σας

Thanks for submitting!

bottom of page