top of page
  • Radio Club

Το Forbes αποκαλύπτει τους influencers με τα μεγαλύτερα έσοδα για το 2023


Some of the influencers featured in the Top Creators list for 2023 according to Forbes.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το περιοδικό Forbes έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα με τους 50 κορυφαίους δημιουργούς περιεχομένου στα social media για το 2023, βασιζόμενο στον αριθμό των εσόδων τους, των ακολούθων τους, του ποσοστού αλληλεπίδρασής τους με το κοινό και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους.


Η λίστα ονομάζεται ονομάζεται Top Creators και οι 50 influencers που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα έχουν συνολικά 2,6 δισεκατομμύρια followers, ενώ έβγαλαν 700 εκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο. Δηλαδή, είδαν μια αύξηση της τάξεως του 20% σχετικά με πέρυσι και με τα 570 εκατομμύρια δολάρια που ήταν αθροιστικά τα έσοδα τους για το 2022.


Ακόμα, οι 50 αυτοί άνθρωποι προέρχονται από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως έχουν ένα κοινό. Το ότι αξιοποιούν τη δημοφιλία τους στα social media για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και σε άλλους τομείς, όπως τη μουσική, τη κωμωδία, τη μόδα και την εστίαση.


Στην κορυφή της λίστας του Forbes, λοιπόν, βρίσκεται ο παγκοσμίου φήμης δημιουργός περιεχομένου MrBeast με 82 εκατομμύρια δολάρια, ο οποίος ξεκίνησε από το Youtube και αμέσως μετά τον ακολουθούν ονόματα όπως ο KSI, ο Jake Paul, ο Rhett & Link, η Charli D’Amelio, ο Logan Paul, ο Elliot Tebele (F*ckJerry), η Emma Chamberlain, ο Matt Rife και ο Brent Rivera.


Από την άλλη πλευρά, η Erin Lanuti από την Omnicom PR Group δήλωσε σχετικά με την λίστα και την επίδραση που έχουν οι influencers στις μέρες μας πως: «Το κοινό εμπιστεύεται περισσότερο τους influencers παρά τις διαφημίσεις. Μπορούν να κάνουν προϊόντα να ξεπουλήσουν μέσα σε μερικά λεπτά. Μπορούν να προκαλέσουν μια ξαφνική συγκέντρωση ατόμων που μπλοκάρει μια μεγάλη πόλη».


Είμαστε σίγουροι πως τους περισσότερους από αυτούς που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα "Top Creators" τους έχετε συναντήσει έστω και μια φορά στην αρχική σελίδα των λογαριασμών σας στα social media, οπότε για να μάθετε αναλυτικά ποιοι είναι αυτοί μπορείτε να δείτε το video παρακάτω ή να διαβάσετε την πλήρη λίστα στην σελίδα του Forbes.






0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

STAY TUNED

Τα πιο φρέσκα νέα στο inbox σας

Thanks for submitting!

bottom of page