top of page
  • Radio Club

Το Spotify κάνει ολική ανακαίνιση και φέρνει νέα χαρακτηριστικά



Την Τετάρτη (08/03) το Spotify διοργάνωσε το δεύτερο event του με τίτλο "Stream On", όπου ανακοινώνει τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει στην πλατφόρμα και φέτος ανακοίνωσε την μεγαλύτερη αλλαγή που έχει κάνει εδώ και χρόνια όσον αφορά την εμφάνισή του.


Αυτή η αλλαγή, λοιπόν, είναι εμπνευσμένη από το Tik Tok και σκοπό να «ζωντανέψει το Spotify» και να κάνει την ανακάλυψη νέων καλλιτεχνών, τραγουδιών και podcast ευκολότερη με μία επανασχεδιασμένη αρχική σελίδα που θα περιέχει σύντομο οπτικοακουστικό υλικό από τους αγαπημένους μας δημιουργούς.


Ακόμα, στην νέα εκδοχή του Spotify σημαντικό ρόλο παίζει και η AI τεχνολογία, η οποία εισάχθηκε με το νέο χαρακτηριστικό του DJ που δημιουργεί για εμάς playlists με βάση τα μουσικά γούστα και το ιστορικό ακρόασης και παίζοντας τόσο νέα κομμάτια, όσο και παλιά αγαπημένα.


Εκτός, όμως, από τον νέο DJ του Spotify, η streaming υπηρεσία έχει εφαρμόσει την AI και στις ήδη υπάρχουσες playlist με το χαρακτηριστικό του Smart Shuffle, το οποίο θα εισάγει αυτόματα προτεινόμενα τραγούδια ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη.


Τέλος, μια ακόμα αλλαγή που έχει ήδη ανακοινωθεί είναι και η αντικατάσταση της γνωστής καρδιάς με την οποία αποθηκεύαμε ένα τραγούδι στις λίστες μας. Η καρδιά, λοιπόν, θα δώσει την θέση της στο εικονίδιο "συν", με το οποίο θα προσθέτουμε αρχικά κομμάτια στην ενότητα "τραγούδια που σας αρέσουν" και έπειτα με ένα δεύτερο πάτημα θα μπορούμε να τα βάλουμε σε όποια λίστα θέλουμε.


Τώρα όσον αφορά για το πότε θα γίνει αυτή η μεγάλη ενημέρωση διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες, το Spotify δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά δήλωσε ότι η διάθεσή του έχει «ξεκινήσει σε όλους του συνδρομητές παγκοσμίως», ενώ παράλληλα τόνισε πως «θα πάρει αρκετές εβδομάδες και μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί».


Οπότε, μέχρι τότε πείτε μας πως σας φαίνονται όλες αυτές οι αλλαγές, όπως επίσης και το εάν θα σας κάνουν να δείτε το Spotify με άλλο μάτι.



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

STAY TUNED

Τα πιο φρέσκα νέα στο inbox σας

Thanks for submitting!

bottom of page