top of page
  • Radio Club

Οι νέες ταινίες της Warner Bros. θα διατεθούν ταυτόχρονα και στο HBO Max



Την περασμένη εβδομάδα η Warner Bros. ανακοίνωσε και επίσημα πως όλες οι ταινίες που βρίσκονται στο πρόγραμμα κυκλοφοριών του 2021 θα διατεθούν ταυτόχρονα στους κινηματογράφους και μέσω του HBO Max.


Αυτό σημαίνει πως τεράστιες blockbuster ταινίες που θα γέμιζαν τους κινηματογράφους, όπως το νέο "Dune" του Denis Villeneuve, το "The Matrix 4" της Lana Wachowski με τον Keanu Reeves και το νέο "The Suicide Squad" του James Gunn, θα γίνουν διαθέσιμα μέσω της streaming υπηρεσίας της Warner, με αποτέλεσμα να βάζουν σε ακόμα δυσκολότερη θέση τους κινηματογράφους.


Φυσικά με την ανακοίνωση αυτή, ήρθε ένα κύμα αντιδράσεων από τις εταιρείες παραγωγής μέχρι τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς, μιας και όλοι λένε πως δεν ενημερώθηκαν για αυτή την σημαντική απόφαση που πήρε η εταιρεία.


Αρχικά, ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο σκηνοθέτης Christopher Nolan, μέσα από μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ET δηλώνοντας μεταξύ άλλων ανοιχτά υπέρμαχος της παραδοσιακής κινηματογραφικής εμπειρίας.


«Υπάρχει τόση διαμάχη γύρω από αυτό επειδή δεν το είπανε σε κανέναν. Μέσα στο 2021 έχουν μερικούς από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του κόσμου, μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του κόσμου, τα οποία εργάστηκαν σε αρκετές περιπτώσεις με πάθος ώστε να βγουν αυτές οι ταινίες στη μεγάλη οθόνη. Υποτίθεται πως πρέπει να κυκλοφορούν εκεί για να φτάνουν στο ευρύτερο δυνατό κοινό...και τώρα χρησιμοποιούνται σαν παράδειγμα ώστε να κερδίσει η streaming υπηρεσία που είναι άπειρη κιόλας, χωρίς καμία συμβουλή. Οπότε υπάρχει διαμάχη και είναι πάρα μα πάρα πολύ μπερδεμένο».


«Μακροπρόθεσμα, θαρρώ πως όλα τα στούντιο γνωρίζουν ότι η κινηματογραφική εμπειρία θα αναπηδήσει και θα γίνει ξανά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του οικοσυστήματος. Αυτό που έχουμε τώρα στην βιομηχανία μας είναι η εκμετάλλευση της πανδημίας σαν μια δικαιολογία για να μοχλεύσουν καταστάσεις βραχυπρόθεσμα. Και πράγματι αυτό είναι λυπηρό. Δεν είναι ο σωστός τρόπος να γίνεται έτσι η δουλειά και σίγουρα δεν είναι το καλύτερο πράγμα για την υγεία της βιομηχανίας. Όταν όμως οι αίθουσες επιστρέψουν και μαζί τους ο κόσμος, όταν το εμβόλιο θα έχει διανεμηθεί εκεί έξω και θα υπάρχει ανάλογη υγειονομική περίθαλψη, γίνομαι πολύ αισιόδοξος για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της βιομηχανίας. Το κοινό λατρεύει να πηγαίνει να βλέπει ταινίες και θα το κάνει ξανά».


Η αμέσως επόμενη αντίδραση ήρθε από την εταιρεία παραγωγής Legendary Entertainment, η οποία ομολόγησε ότι ούτε αυτή γνώριζε κάτι για αυτή την κίνηση και σύμφωνα με το Variety, ενδέχεται να κινηθεί νομικά κατά της Warner Bros. μετά το άκουσμα της απόφασης για την διανομή των εν λόγω ταινιών μέσω του HBO Max.


Τέλος, η New York Times δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ με θέμα το πως αυτή η αμφιλεγόμενη κίνηση θα έχει αντίκτυπο σε κάποιους από τους αστέρες που στεγάζονται στη Warner Bros. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι Denzel Washington, Margot Robbie, Will Smith, Keanu Reeves, Hugh Jackman και Angelina Jolie, οι οποίοι δεν έλαβαν αποζημίωση όπως η Patty Jenkins και η Gal Gadot.


Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι οι 17 ταινίες που θα κυκλοφορήσουν με αυτό τον τρόπο είναι οι "The Little Things", "Judas and the Black Messiah", "Tom & Jerry", "Godzilla vs. Kong", "Mortal Kombat", "Those Who Wish Me Dead", "The Conjuring: The Devil Made Me Do It", "In The Heights", "Space Jam: A New Legacy", "The Suicide Squad", "Reminiscence", "Malignant", "Dune", "The Many Saints of Newark", "King Richard", "Cry Macho" και "Matrix 4".


Εσάς πως σας φαίνεται η απόφαση της Warner Bros.;



Πηγή: www.unboxholics.com

0 Σχόλια

STAY TUNED

Τα πιο φρέσκα νέα στο inbox σας

Thanks for submitting!

bottom of page