top of page
  • Radio Club

Apple Music και Spotify αποκαλύπτουν τα μουσικά trends του 2022



Πριν καλά καλά μπει ο Δεκέμβρης, οι δύο από τις πιο δημοφιλείς streaming μουσικές υπηρεσίες έκαναν την δική τους αναδρομή στη χρονιά και αποκάλυψαν ποια ήταν τα μουσικά trends της χρονιάς.


Φυσικά ο λόγος γίνεται για το Apple Music και το Spotify, τα οποία έδωσαν στην δημοσιότητα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα τα φετινά Apple Music Replay και Spotify Wrapped με τους κορυφαίους καλλιτέχνες, τραγούδια, albums και podcasts του 2022.


Ωστόσο, πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως το Apple Music έδωσε μια νέα πνοή στο δικό του Replay, ανασχεδιάζοντας το design του και κάνοντας το παρόμοιο με αυτό των stories στο Instagram.


Πίσω στα κορυφαία της χρονιάς, όμως, ο καλλιτέχνης του 2022 με τα περισσότερα streams παγκοσμίως ανακηρύχθηκε ο Bad Bunny με το album του "Un Verano Sin Ti" που και αυτό με την συνέχεια του αναδείχθηκε ως το album της χρονιάς, τόσο στο Apple Music όσο και στο Spotify.


Από την άλλη πλευρά, η Taylor Swift είναι ο πιο viral καλλιτέχνης του Spotify για φέτος, με τους χρήστες της υπηρεσίας να κοινοποιούν τη μουσική της στα κοινωνικά δίκτυα περισσότερο από τη μουσική κάθε άλλου καλλιτέχνη.


Το τραγούδι της χρονιάς για το Apple Music ήταν το "Stay" των The Kid Laroi και Justin Bieber, ενώ για το Spotify τον εν λόγω τίτλο κατέκτησε το "As It Was" του Harry Styles.


Ακόμα, το Apple Music αποκάλυψε πως το είδος μουσικής που ακούστηκε περισσότερο φέτος ήταν η Hip-Hop, μιας και μονοπώλησε στα charts, ενώ οι χρήστες του Spotify φαίνεται να άκουσαν περισσότερο pop κομμάτια.


Τέλος, όσον αφορά τα podcasts το Spotify ανακήρυξε ως την πιο δημοφιλή εκπομπή του για φέτος το "The Joe Rogan Experience", κάτι το οποίο συνέβη άλλωστε και πέρυσι.


Φυσικά αν χρησιμοποιείται κάποια από τις δύο υπηρεσίες, μπορείτε να κάνετε την δική σας μουσική ανασκόπηση και αν θέλετε πείτε μας ποιες ήταν οι δικές σας κορυφαίες μουσικές επιλογές για το 2022.


Επιπλέον, σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως και το Recap του Radio Club για το 2022 σιγά σιγά πλησιάζει, γι' αυτό ετοιμαστείτε να αναδείξετε το δικό σας αγαπημένο τραγούδι με την ψήφο σας.



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

STAY TUNED

Τα πιο φρέσκα νέα στο inbox σας

Thanks for submitting!

bottom of page