top of page
  • Radio Club

Apple Music και Spotify ανακοίνωσαν τα κορυφαία τραγούδια του 2021



Ο Δεκέμβρης μπήκε για τα καλά και θέλοντας και μη πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς, με αποτέλεσμα οι streaming μουσικές υπηρεσίες να ανακοινώνουν τα τραγούδια που ακούστηκαν περισσότερο το 2021, σαν μια δημοσκόπηση του έτους.


Τόσο το Apple Music με το Replay όσο και το Spotify με το 2021 Wrapped ανακοίνωσαν πως η pop μουσική ήταν η επιλογή των περισσότερων, με τους Ed Sheeran, Taylor Swift και Bad Bunny να βρίσκονται ανάμεσα στους πιο δημοφιλής καλλιτέχνες φέτος.


Στην κορυφή των προτιμήσεων για το Spotify βρέθηκε η Olivia Rodrigo με το τραγούδι "Drivers License", ενώ παράλληλα βρίσκεται και στην τέταρτη θέση με το "Good 4 U". Στην δεύτερη θέση βρέθηκε το "Montero (Call Me By Your Name)" του Lil Nas X, στην τρίτη θέση το "Stay" του The Kid Laroi σε συνεργασία με τον Justin Bieber και τέλος στην πέμπτη θέση το "Levitating" της Dua Lipa.


Ακόμα, ως ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης του 2021 για το Spotify ηταν ο Πουερτορικανός ράπερ Bad Bunny με 9.1 δισεκατομμύρια streams, ο οποίος δήλωσε πως «δεν το κάνω για να γίνω νούμερο ένα στα streams, απλά το κάνω για την μουσική, απολαμβάνω τη δουλειά μου». Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Taylor Swift, BTS, Drake και Justin Bieber.


Από την άλλη πλευρά, στο Apple Music το κορυφαίο τραγούδι για το 2021 ήταν το "Dynamite" των BTS, αμέσως μετά ακολουθούσε η Olivia Rodrigo με το "Drivers License", στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ariana Grande με το "Positions", στην τέταρτη θέση ο Pop Smoke με το "For The Night" και τέλος στην πέμπτη θέση ο The Weeknd με το "Binding Lights".


Μάλιστα και οι δύο streaming υπηρεσίες αποτελούν το 48% της παγκόσμιας streaming αγοράς, με αποτέλεσμα κάθε ένα από τα πέντε κορυφαία τραγούδια να ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο streams τους τελευταίους δώδεκα μήνες και έτσι να έχουμε μια πιο συνολική εικόνα του τι ακούστηκε φέτος.


Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως τόσο το Apple Music όπως και το Spotify δημιουργούν playlists για τα κορυφαία τραγούδια που άκουσε ο κάθε χρήστης ξεχωριστά, οπότε πείτε μας ποιο είναι το τραγούδι που ακούσατε περισσότερο φέτος.


Με πληροφορίες από το unboxholics.com.


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

STAY TUNED

Τα πιο φρέσκα νέα στο inbox σας

Thanks for submitting!

bottom of page