top of page
  • Radio Club

BET Awards 2021: Όλα όσα έγιναν στα πιο στιλάτα μουσικά βραβεία



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το δίκτυο Black Entertainment Television παρουσίασε την Κυριακή (27/06) τα 21α BET Awards βραβεύοντας όλους τους μαύρους καλλιτέχνες που άφησαν τον στίγμα τους στην μουσική βιομηχανία. Μάλιστα, για το 2021 τα BET Awards έκαναν και ένα εδικό αφιέρωμα με τίτλο "Year of the Black Woman" αποτίοντας φόρο τιμής στις μαύρες γυναίκες που διέπρεψαν φέτος στην showbiz, στον αθλητισμό κτλ.


Οικοδέσποινα των BET Awards 2021 ήταν η ηθοποιός Taraji P. Henson, η οποία φιλοξένησε έναν μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών στην σκηνή του Microsoft Theatre στο Downtown Los Angeles, μιας και εκεί πραγματοποιήθηκε η φετινή τελετή απονομής.


Τις περισσότερες υποψηφιότητες είχαν συγκεντρώσει η Megan Thee Stallion και ο DaBabby, καθώς ήταν προτεινίομενοι σε 9 κατηγορίες, ενώ αμέσως μετά ακολουθούσαν η Cardi B και ο Drake με 5 υποψηφιότητες ο καθ'ένας.


Ωστόσο, μεγάλη νικήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε η Megan Thee Stallion κερδίζοντας 4 βραβεία στις κατηγορίες "Καλύτερης Hip Hop Καλλιτέχνιδας", "Καλύτερου Video" και "Καλύτερης Συνεργασίας", για την επιτυχία της μαζί με την Cardi B στο τραγούδι "Wap", αλλά και στην κατηγορία "Viewer’s Choice" για την συνεργασία της με την Beyonce στο τραγούδι "Savage".


Ακόμα, ο Lil Baby αναδείχθηκε ως ο "Καλύτερος Hip Hop Καλλιτέχνης", η H.E.R πήρε το βραβείο της "Καλύτερης R&B/Pop Καλλιτέχνιδας" για πρώτη φορά, ο Chris Brown έλαβε το βραβείο του "Καλύτερου R&B/Pop Καλλιτέχνη" και τέλος οι Silk Sonic, που αποτελούνται από τον Bruno Mars και τον Anderson .Paak πήραν το βραβείο για το "Καλύτερο Group".


Επίσης, το σημαντικότερο βραβείο των BET Awards 2021 απέσπασε η Βασίλισσα Latifah που τιμήθηκε με το "ΒΕΤ Lifetime Achievement" προσθέτοντας έτσι το όνομά της σε μια λίστα με τιμητικές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των Whitney Houston και Mary J. Blige.


Τέλός, ο Chadwick Boseman έλαβε μια ακόμα μεταθανάτια αναγνώριση λαμβάνοντας το βραβείο "Καλύτερου Ηθοποιού" για τον ρόλο το στην ταινία "Ma Rainey's Black Bottom". Μάλιστα, για τον Chadwick Boseman αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει το εν λόγω βραβείο, μιας και πριν 3 χρόνια κέρδισε στην ίδια κατηγορία για τον ρόλο του στην ταινία "Black Panther".


Όσον αφορά τις live εμφανίσεις, στην σκηνή των BET Awards 2021 είδαμε τους καλλιτέχνες Andra Day, City Girls, DaBaby, DJ Khaled, HER, Jazmine Sullivan, Kirk Franklin, Lil Baby, Lil Durk, Migos, Moneybagg Yo, Rapsody, Roddy Ricch και Tyler, the Creator.


Ωστόσο, αυτές που έκλεψαν την παράσταση ήταν αρχικά αυτή των Migos μαζί με την Cardi B στην νέα τους επιτυχία "Type Shit", καθώς είδαμε την Cardi B για πρώτη φορά έγγυο με το δεύτερο παιδί της και το κοινό όπως ήταν φυσικό παραλλήρησε.


Ενώ, παράλληλα μία από τις καλύτερες εμφανίσεις ήταν και αυτή του Lil Nash X που ερμήνευσε το "Montero (Call Me By Your Name)" σε ένα σκηνικό επμνευσμένο από την Αίγυπτο, μιας και εμφανίστηκε ως Αιγύπτιος Φαραώ φορώντας ένα χρυσό σύνολο σε ένα σκηνικό με πυραμίδες, ιερογλυφικά και σφίγγες.


Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσουμε πως η εμφάνιση αυτή ήταν και ένας φόρος τιμής στη χορογραφία και στα looks του Michael Jackson από το μουσικό βίντεο του "Remember The Time", για τον οποίο αργότερα πήρε και την έγκριση της Paris Jackson.


Και μιλόντας για φόρους τιμής, οι Busta Rhymes, Method Man, Swizz Beatz, The Lox, Griselda και Michael K. Williams έκαναν την δική τους εμφάνιση για να τιμήσουν τον ράπερ DMX που πέθανε από καρδιακή προσβολή νωρίτερα φέτος.


Παρακάτω μπορείτε να τα δείτε όλες τις εμφανίσεις συγκεντρωμένες σε ένα video, όπως επίσης και όλους τους νικητές στην λίστα που ακολουθεί.



Οι Νικητές των BET Awards 2021:


Album of the year: Heaux Tales - Jazmine Sullivan

Best female R&B / pop artist: H.E.R.

Best male R&B / pop artist: Chris Brown

Best female hip hop artist: Megan Thee Stallion

Best male hip hop artist: Lil Baby

Best new artist: Giveon

Best collaboration: Cardi B featuring Megan Thee Stallion -- "WAP"

Best group: Silk Sonic

Dr. Bobby Jones best gospel/inspirational award: Kirk Franklin - "Strong God"

BET HER award: SZA -- "Good Days"

Viewer's choice award: Megan Thee Stallion featuring Beyoncé -- "Savage (Remix)"

Video of the year: Cardi B featuring Megan Thee Stallion -- "WAP"

Video director of the year: Bruno Mars & Florent Déchard

Best international act: Burna Boy (Nigeria)

Best movie: "Judas and the Black Messiah"

Best actress: Andra Day

Best actor: Chadwick Boseman

Youngstars award: Marsai Martin

Sportswoman of the year award: Naomi Osaka

Sportsman of the year award: Lebron James

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

STAY TUNED

Τα πιο φρέσκα νέα στο inbox σας

Thanks for submitting!

bottom of page