top of page
  • Radio Club

BRIT Awards 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή των Βρετανικών Μουσικών Βραβείων



Το βράδυ της Τρίτης (11/05) πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Βρετανικών Μουσικών Βραβείων, Brit Awards 2021, τα οποία κανονικά διεξαγόταν τον Φεβρουάριο και σκοπό έχουν να τιμήσουν τους Βρετανούς, αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας που έκλεψαν τις εντυπώσεις τους περασμένους 12 μήνες.


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οικοδεσπότης ήταν ο κωμικός Jack Whitehall, ο οποίος παρουσιάζει αδιάλειπτα την τελετή απονομής από το 2018 και για μία ακόμα φορά παρουσίασε τις 10 κατηγορίες των βραβείων, από την The O2 Arena του Λονδίνου.


Βέβαια, η φετινή τελετή απονομής των Brit Awards είχε μία επιπλέον βαρύτητα για ολόκληρη την χώρα, καθώς πραγματοποιήθηκε με την παρουσία 4.000 εργαζομένων στους βασικούς τομείς της οικονομίας, στο πλαίσιο του βρετανικού κυβερνητικού προγράμματος έρευνας περί εκδηλώσεων, το οποίο εξετάζει με ποιους τρόπους μπορούν να πραγματοποιηθούν ξανά μεγάλες εκδηλώσεις και το πως οι χώροι αυτοί θα καλωσορίσουν ξανά τα πλήθη με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι.


Επίσης, ακόμα μία διαφορά των φετινών Brit Awards ήταν και αυτή των βραβείων. Δηλαδή, φέτος οι νικητές των BRIT Awards παρέλαβαν δύο πολύ διαφορετικά και εντυπωσιακά αγαλματίδια, με κάθε νικητή να ενθαρρύνεται να απονείμει το δεύτερο μικρότερο τρόπαιο σε κάποιον άλλο. Αυτός θα μπορούσε να είναι μέλος της οικογένειάς του, φίλος, γείτονας, συνάδελφος, άλλος καλλιτέχνης ή εργαζόμενος σε κάποιο βασικό τομέα της οικονομίας.


Μεγάλη νικήτρια των BRIT Awards 2021 ήταν η Dua Lipa, η οποία κέρδισε δύο βραβεία: για την Καλύτερη Βρετανίδα Γυναίκα Καλλιτέχνιδα και για το Άλμπουμ της Χρονιάς με το "Future Nostalgia".


Ακόμα, η Taylor Swift τιμήθηκε με το βραβείο Global Icon, ένα από τα πιο σημμαντικά βραβεία της οργάνωσης, καθώς κρατείται μόνο για πραγματικά εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως άλλωσε λένε και οι ίδιοι. Έτσι, η αστέρας της pop έγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνιδα και ο πρώτος μη Βρετανός καλλιτέχνης που λαμβάνει το βραβείο αυτό, με αποτέλεσμα η Taylor Swift να σπάει ακόμα ένα ρεκόρ σε βραβεία.


Επίσης, οι Little Mix έγραψαν και αυτές ιστορία φέτος κερδίζοντας το βραβείο για το Καλύτερο Βρετανικό Συγκρότημα, μιας και έγιναν το πρώτο βρετανικό γυναικείο συγκρότημα στην ιστορία που λαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο.


Τώρα όσον αφορά τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών στα BRIT Awards 2021, ήταν οι μόνες που μας θύμισαν τις ημέρες πριν την πανδημία όπου η τελετές απονομής των μουσικών βραβείων διοργανώνονταν με την παρουσία του κοινού και τους καλλιτέχνες να τραγουδούν ζωντανά στη σκηνή. Βέβαια, υπήρχαν και καλλιτέχνες, όπως για παράδειγμα ο The Weeknd, που δεν μπορούσαν να εμφανιστούν live λόγω των περιορισμών, αλλά κάτι τέτοιο δεν χάλασε την μαγευτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι διοργανωτές.


Τη βραδιά άνοιξαν οι Coldplay με το νέο single τους "Higher Power", το οποίο παρουσίασαν για πρώτη φορά live στην σκηνη των Brit Awards μιας και έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα από την κυκλοφορία του.


Αμέσως μετά ακολούθησε η Dua Lipa με ένα εκρηκτικό medley τραγουδιών από τ βραβευμένο πλέον album της, "Future Nostalgia". Το παράξενο, όμως, ήταν ότι ξεκίνησε την εμφάνισή της σε έναν υπόγειο σταθμό μετρό του Λονδίνου και μπήκε σε ένα βαγόνι για να βρεθεί αμέσως μετά ζωντανά στην σκηνή της διοργάνωσης, φορώντας ένα φόρεμα με τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου.


Ακόμα μία λαμπερή, αλλά και καθόλου αναμενόμενη εμφάνιση ήταν και αυτή του Elton John, ο οποίος μοιράστηκε την σκηνή με το συγκρότημα Years & Years για μια ξεχωριστή διασκευή του κλασικού τραγουδιού "It’s A Sin" των Pet Shop Boys.


Ο Olly Alexander των Years & Years είχε παρουσιάσει εξάλλου στις αρχές του έτους μια νέα εκτέλεση του τραγουδιού, με αφορμή τη συμμετοχή του στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, αλλά αυτή την φορά είχε την τιμή να συνεργαστεί μαζί με τον σπουδαίο Elton John σε μια ιδιαίτερη διασκευή που κυκλοφόρησε αμέσως μετά την παρουσίασή της στη σκηνή των BRIT Awards 2021, για να υποστηρίξει το έργο του Ιδρύματος Elton John για το AIDS (EJAF).


Τη σκυτάλη πήρε έπειτα ο The Weeknd που τραγούδησε το "Save Your Tears" σε ζωντανή σύνδεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, φορώντας ένα αδιάβροχο, καθώς βροντές και αστραπές έπεφταν πάνω του καθ' όλη την διάρκεια της ερμηνείας του.


Τέλος, τα Brit Awards έριξαν αυλαία με τον Rag’n’Bone Man να τραγουδά το "Anywhere Away From Here" που δημιούργησε σε συνεργασία με την P!nk για το καινούργιο του album "Life By Misadventure", σε μια ειδική εκτέλεση για την ενίσχυση των φιλανθρωπικών οργανώσεων του Βρετανικού Συστήματος Υγείας.


Ο Βρετανός καλλιτέχνης βρέθηκε live στη σκηνή των βραβείων συνοδευόμενος από την Χορωδία του Βρετανικού Συστήματος Υγείας, ενώ η Αμερικανίδα τραγουδίστρια μαγνητοσκόπησε το δικό της μέρος.


Παρακάτω μπορείτε να τα δείτε όλα αυτά που περιγράψαμε μέσα από ένα βίντεο 3 λεπτών και μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλους τους νικητές σε κάθε κατηγορία.


Ποια ήταν η αγαπημένη σας στιγμή από τα φετινά Brit Awards;



Η λίστα με τους νικητές των BRIT Awards 2021:


Global Icon

Taylor Swift

Πρωτοπόρος Καλλιτέχνης

Arlo Parks

Άνδρας Σόλο Καλλιτέχνης

J Hus

Γυναίκα Σόλο Καλλιτέχνης

Dua Lipa

Βρετανικό Single

Harry Styles - Watermelon Sugar

Βρετανικό Γκρουπ

Little Mix

Διεθνές Γκρουπ

Haim

Διεθνής Γυναίκα Σόλο Καλλιτέχνης

Μπίλι Έιλις

Διεθνής Άνδρας Σόλο Καλλιτέχνης

The Weeknd

Mastercard Άλμπουμ της Χρονιάς

Dua Lipa "Future Nostalgia".


Με πληροφορίες από το hit-channel.com.

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

STAY TUNED

Τα πιο φρέσκα νέα στο inbox σας

Thanks for submitting!

bottom of page