top of page
  • Radio Club

Το Spotify αφαιρεί την δισκογραφία του Neil Young λόγω παραπληροφόρησης για την πανδημία



Όλα ξεκίνησαν στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, όταν και δημοσιεύτηκε στο Spotify ένα αμφιλεγόμενο επεισόδιο από τα πιο δημοφιλή podcast της streaming υπηρεσίας που έχει τον τίτλο "The Joe Rogan Experience" και είχε ως καλεσμένο τον Δρα. Robert Malone, ο οποίος είναι ένας από τους εφευρέτες του εμβολίου mRNA.


Στο εν λόγω επεισόδιο, λοιπόν, ο οικοδεσπότης του podcast και κωμικός Joe Rogan δήλωσε ότι οι Αμερικανοί «υπνωτίστηκαν» στο να φορούν μάσκες και να κάνουν εμβόλια και ότι η χώρα πάσχει από «μαζική ψύχωση», ενώ αμφότεροι επικρίθηκαν για την προώθηση πολλών αβάσιμων θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού ότι «τα νοσοκομεία έχουν οικονομικά κίνητρα για να διαγιγνώσκουν ότι θάνατοι προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό».


Έτσι προκλήθηκε σάλος αντιδράσεων από το κοινό, όπως επίσης και από μια ομάδα 270 μελών της επιστημονικής και ιατρικής κοινότητας που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή προς το Spotify περιγράφοντας τις ενέργειες του Joe Rogan ως «όχι μόνο απαράδεκτες και προσβλητικές, αλλά και ιατρικά και πολιτιστικά επικίνδυνες», ενώ παράλληλα ζήτησαν από την πλατφόρμα να «αναλάβει δράση κατά των γεγονότων μαζικής παραπληροφόρησης».


Ωστόσο, από την άλλη πλευρά οι δηλώσεις αυτές ενόχλησαν και τον Καναδό συνθέτη, τραγουδιστή και σκηνοθέτη Neil Young, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο στο όλο κίνημα κατά της παραπληροφόρησης στο Spotify και έτσι δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του μία επιστολή προς τον ατζέντη του και τη δισκογραφική του εταιρεία (που τώρα πια δεν υπάρχει) ζητώντας τους να αφαιρέσουν όλη την μουσική του από την streaming υπηρεσία, δηλώνοντας πως «μπορούν να έχουν ή τον Rogan ή τον Young. Όχι και τους δύο».


Τέλος, ο καλλιτέχνης ολοκλήρωσε την επιστολή του καλώντας όλους τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές εταιρείες να υιοθετήσουν παρόμοια στάση και να αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify για να «σταματήσουν να υποστηρίζουν τη θανατηφόρα παραπληροφόρηση σχετικά με τον COVID».


Οπότε, την Τετάρτη το Spotify απάντησε στις κατηγορίες λέγοντας πως «θέλουμε όλο το μουσικό και ηχητικό περιεχόμενο του κόσμου να είναι διαθέσιμο στους χρήστες του Spotify. Αυτό συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη για την εξισορρόπηση τόσο της ασφάλειας για τους ακροατές όσο και της ελευθερίας των δημιουργών. Έχουμε θεσπίσει λεπτομερείς πολιτικές περιεχομένου και έχουμε αφαιρέσει πάνω από 20.000 επεισόδια podcast που σχετίζονται με τον Covid από την αρχή της πανδημίας».


Ακόμα μετά την παραπάνω απαίτηση του Neil Young, αφαίρεσε την δισκογραφία του και είπε πως λυπάται για την κίνησή του ελπίζοντας να επιστρέψει σύντομα στην πλατφόρμα.


Τώρα, από πλευράς του ο Neil Young δημοσίευσε μία νέα επιστολή επιτιθέμενος προς το Spotify υποστηρίζοντας ότι είναι «μια πολύ επιβλαβή δύναμη λόγω της δημόσιας παραπληροφόρησης και των ψεμάτων του σχετικά με τον COVID» και ευχαριστώντας τη δισκογραφική του εταιρεία Warner Records που υποστήριξε την απόφασή του και δεν έλαβε υπόψιν ότι η πλειοψηφία των εσόδων του προέρχεται από το streaming.


Σε αυτό το σημείο μάλιστα να πούμε ότι ο Neil Young είχε αφαιρέσει πάλι το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής του από το Spotify πριν από λίγα χρόνια, επειδή θεωρούσε ότι η ποιότητα του ήχου ήταν ελλιπής, ωστόσο «υποχώρησε» και επανήλθε.


Οπότε, για να δούμε αυτή την φορά θα επιστρέψει ή αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα;


Με πληροφορίες από το hit-channel.com.


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

STAY TUNED

Τα πιο φρέσκα νέα στο inbox σας

Thanks for submitting!

bottom of page