top of page
  • Radio Club

Το πιο θεαματικό συναυλιακό στάδιο άνοιξε τις πύλες του στο Las Vegas



Στις αρχές Ιουλίου μπήκε για πρώτη φορά σε λειτουργία ένας από τους πιο θεαμτατικούς χώρους ψυχαγωγίας στον κόσμο, ο οποίος ονομάζεται The Sphere, βρίσκεται στο Las Vegas και πριν από λίγες μέρες άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους πρώτους θεατές που θα απολάμβαναν μια πρωτόγνωρη συναυλία των U2.


Για την ιστορία, η λεγόμενη Σφαίρα ή αλλιώς «Madison Square Garden Sphere» είναι ένας γιγαντιαίος χώρος μουσικής και ψυχαγωγίας, ο οποίος κόστισε 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο σφαιρικό κατασκεύασμα στον κόσμο.


Αρχικά, η Σφαίρα εγκαινιάστηκε στα πλαίσια του εορτασμού της 4ης Ιουλίου με την φωταγώγηση του εξωτερικού της που ονομάζεται Exosphere και στην ουσία είναι μια σφαιρική οθόνη 54.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία μπορεί να προβάλει οποιαδήποτε εικόνα και πάρει οποιαδήποτε μορφή θέλουν οι προγραμματιστές της.


Ωστόσο, το περασμένο Σαββατοκύριακο άνοιξε και επίσημα τις πόρτες στο κοινό και αποκαλύφθηκε πως μπορεί να φιλοξενήσει έως και 18.000 θεατές, ενώ όσον αφορά το ψυχαγωγικό κομμάτι, διαθέτει 160.000 ηχεία και μια ενιαία οθόνη που αποτελείται από 1,2 εκατομμύρια λυχνίες LED, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να εμφανίζουν 256 εκατομμύρια διαφορετικά χρώματα η κάθε μία.


Ακόμα, ο χώρος είναι εξοπλισμένος με απτικά καθίσματα που μπορούν να δονούνται για να ταιριάζουν με ο,τιδήποτε συμβαίνει στην οθόνη και μηχανήματα 4D που μπορούν να δημιουργήσουν εφέ ανέμου, θερμοκρασίας, όπως επίσης και μυρωδιάς, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια ιδιαίτερη εμπειρία θέασης.


Το πρώτο συγκρότημα, λοιπόν, που μπόρεσε να απολαύσει το κοινό στην Σφαίρα ήταν οι U2, οι οποίοι παρουσίασαν τραγούδια κυρίως από το album τους "Achtung, Baby" που κυκλοφόρησε το 1991 και σύμφωνα με τις θεαματικές εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου αξιοποίησαν τις δυνατότητές της στο έπακρο.


Εκτός από την χρήση των special effect που διαθέτει, μεταμόρφωσαν την σκηνή σε ένα γιγαντιαίο πικάπ, ενώ παράλληλα με την χρήση της σφαιρικής οθόνης κατάφεραν να μεταφέρουν το κοινό κυριολεκτικά σε ένα παράλληλο σύμπαν προβάλλοντας άλλες φορές ένα μονοχρωματικό μπλε φόντο, έναν έναστρο νυχτερινό ουρανό, εικόνες των μελών των U2 και πολλά άλλα.


Μάλιστα, σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε πως αυτή η εμφάνιση ήταν μια από τις 25 που θα πραγματοποιήσει το συγκρότημα μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ το αντίτιμο ενός εισιτηρίου αγγίζει τα 400 δολάρια.


Επίσης η Σφαίρα του Las Vegas εκτός από συναυλίες, αναμένεται να φιλοξενήσει τελετές βραβεύσεων και αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ ήδη είναι στα σκαριά η δημιουργία ενός «δίδυμου» χώρου στο Στράτφορντ στο Λονδίνο.


Οπότε, παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πρώτα πλάνα που κυκλοφόρησαν και πείτε μας αν θα πηγαίνατε να παρακολουθήσετε ένα event στον εν λόγω χώρο αν σας δινόταν η ευκαιρία.



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

STAY TUNED

Τα πιο φρέσκα νέα στο inbox σας

Thanks for submitting!

bottom of page